Land Rover Defender и Dacia Duster премериха сили в калта (ВИДЕО)

В поредното видео на колегите ни от CarWow, два различни „джипа“ се изправят един срещу друг. Последното поколение Dacia Duster ще измери сили с четиривратата версия на новия Land Rover Defender в кална битка с няколко предизвикателства. Двете коли ще преминат през няколко теста в които ще бъдат сравнени по-няколко параметъра, за да разберем коя от тях е по-добра извън пътя

Dacia Duster е добре познат автомобил на европейската сцена, който освен с ниска цена, може да се похвали и с едни от най-сериозните възможности извън пътя в своя клас. В конкретния случай, румънската машина се задвижва от 1.5-литров дизелов двигател с мощност от 115 конски сили и 260 нютон метра въртящ момент. Те се предават към четирите колела в комбинация с механична трансмисия с шест предавки. Две от предимствата на Dacia-та са ниското тегло от 1405 килограма, както и компактните размери в сравнение с британския всъдеход.

От друга страна Land Rover-ът се задвижва от 3.0-литров редови шестак с мощност от 300 конски сили и максимален въртящ момент от 650 нютон метра, което е два пъти повече от този на Dacia-та. Автоматичната трансмисия разполага с 8 предавки, а интелигентна система за задвижване на четирите колела ще помага извън пътя. Може ли Duster да се справи с британския „джип“ и то на негова територия, вижте във видеото.

Източник: Факти