Хванаха шофьор на Porsche с 285км/ч при ограничение от 120км/ч (ВИДЕО)

Испанската полиция сподели кадри от хеликоптер на който се вижда как Porsche 911 се движи с много над ограничението по магистрала, водеща към Мадрид. Според данните на властите, германското купе е достигало скорост от 285км/ч на места на които ограничението е било 120км/ч. Според законите в Испания, всяко нарушение на ограничението на скоростта с над 80км/ч се разглежда като престъпление.

#GuardiaCivil0️⃣6️⃣2️⃣📲
📌Un hombre de nacionalidad irlandesa ha sido investigado como presunto autor de un delito contra la seguridad vial 🚗🚁👮‍♂️

*️⃣Fue interceptado por el helicóptero Pegasus de la DGT el pasado día 9 circulando a 285km/h en un tramo de la AP-6, T.M del Espinar. pic.twitter.com/BvsVe6jQJv

— GuardiaCivilSegovia062 (@GCSegovia062) June 14, 2022

За това си нарушение, ирландският шофьор на Porsche-то ще получи до 6 месеца в затвора, глоба или ще трябва да полежи обществено полезен труд. Съдът ще реши и за колко време ще бъде отнета книжката му, като максималният срок за това е 4 години. Според информацията, скоростното шофиране се е случило на 9 юни около 12 часа на обяд.

От началото на година полицията е отбелязала 28 инцидента именно в този участък, като два от тях са завършили със смъртни случаи, докато при 11 от тях е имало сериозни наранявания. В конкретния случаи не се съобщава каква е причината, която собственикът на Porsche-то е дал за превишаването на ограничението, но през годините сме виждали извинения от различен характер, някои от които са били изключително нелепи.

Източник: Факти