Hyundai показа интересни дизайнерски решения от Ioniq 6

Преди седмица от Ioniq показаха силуета на новия си модел, а сега корейската компания реши да разкрие някои от по-интересните дизайнерски решения около модела 6. По-късно тази седмица корейците обещават да разкрият и целия дизайн на електрическия автомобил, преди официалната премиера около средата на следващия месец.

Подобно на Ioniq 5, тук също виждаме светлини с така наречения Pixel дизайн, като освен третия стоп, тази тематика вероятно ще съществува още при предните и задните светлини.. Един от кадрите показва и задните колонки на седана, който ще разполага с купеобразни форми за по-добра аеродинамика. Стандартните огледала са заменени от камери или поне където това е законно.

Прибиращи се дръжки и малки отвори в предната броня подпомагат аеродинамиката, заедно със специално разработени джанти. По отношение на задвижването, очакваме Ioniq 6 да се предлага във вариант със задно предаване или задвижване на четирите колела. Батерията вероятно ще е с капацитет от 77.4кВч, а максималната мощност ще достига около 300 конски сили.

Източник: Факти