Tesla пусна по-евтин Model Y в Европа

Tesla добави по-достъпна версия за своя компактен кросоувър Model Y в Европа и така намали цената на популярния модел. Тя започва от около 50 хиляди евро в зависимост от държавата в която поръчате автомобила. Standard Range пристига със задно предаване и може да измине около 455 километра с едно зареждане, рекламират от американската компания.

По-евтината версия вече е налична в конфигуратора като базова и се различава с около 16 хиляди евро по-ниска цена от версията Long Range. Тя може да измине около 530 километра с едно зареждане. Максималната скорост и при двете версии е 217км/ч, но при версията със задно задвижване и по-малка батерия, ускорението до 100км/ч отнема 6.9 секунди.

До момента Tesla на практика предлагаше само един вариант на Model Y, но с различен софтуер. В европейската гама на Model Y до момента бяха налични Long Range и Performance версия, които на практика използват един и същ мотор и батерия, но с различен софтуер, който отключва по-добро ускорение и някои други опции.

Източник: Факти