Сашо Диков: Програмата на БНТ е тюрлю-гювеч и слугинаж, но никой не пипа свещената крава

Занимахте ли се с казуса, че един от кандидатите е извършил нарушение, което се наказва с до три години затвор. По този начин с въпрос започна изслушването на Сашо Диков пред Съвета за електронни медии (СЕМ) в конкурса генерален директор на БНТ.

Има достатъчно доказателства, че има нарушения. Не повтаряйте глупостите на предишния състав на СЕМ, обърна се Диков към председателя на Съвета Соня Момчилова, която отговори, че органът няма разследващи функции. 

Диков коментира още, че няма сравнение на рейтингите на БНТ с останалите телевизии. БНТ е в пъти по-негледаем канал от останалите два канала – Би Ти Ви и Нова ТВ, каза Диков. Той цитира рейтинги на БНТ 2 – 0,06, БНТ 3 – 0,06, и БНТ 4 – 0,002. „Това означава, че десетки милиони изтичат в бездънна каса, наречена БНТ. Тази свещена крава БНТ никой не смее да я пипне“, посочи водещият на „ЕвроДикоф“. 

Той обеща да изнесе факти за „най-голямото падение на БНТ в цялата ѝ история“.

„За първи път БНТ, в цялата си история, не отразява посещение на български премиер в чужбина“, каза още Диков, който изпоолзва определението „тюрлю-гювеч“, за да опише програмата на телевизията-майка.

Трябва допинг, не може да се работи със страх. Когато един екип трябва да прави обект за новините, докато е там, може да излъчва на живо, а това не се прави поради слугинажния манталитет, смята Диков.

Членът на СЕМ Симона Велева посочи, че в този конкурс Диков представя осъвременен вариант на концепцията, с която е участвал в конкурса за генерален директор на БНТ преди три години.

Източник: novinite.bg