Ford направи електрическия Mustang, който феновете искаха и то с 1800 конски сили

Когато Ford представи електрическия Mustang Mach-E, много хора отрекоха кросоувъра като истински Mustang и това продължава до днес. Кросоувър природата, както и електрическото задвижване са нещо с което феновете на класическия мъсълкар не могат да се примирят. Именно това е и една от причините Ford да направи електрически Mustang в купето на традиционния спортен автомобил и то с изключително сериозна мощност.

Проектът, който носи името Super Cobra Jet 1800 е базиран върху предпоследното поколение на Mustang и продължава историята на Cobra Jet 1400, който дебютира през 2020 година с мощност от 1502 конски сили. Както и тогава, така и сега, мощността се осигурява единствено от електромотори, които този път генерират 1800 конски сили. Те отново се предават единствено към задните гуми, а от Ford са успели да поставят нова трансмисия, както и нова по-лека батерия с неясен капацитет.

Целта на колата е ясна, а именно да подобри предходния рекорд на Cobra Jet 1400 и да се превърне в най-бързия електромобил с цяло купе, който в момента е 8.128 секунди. Съдейки по това, че от Ford единствено са подобрили предходния проект, то шанса за това е изключително висок. От компанията все още не са обявили кога ще се състои опитът, но вероятно това ще се случи през следващите седмици.

Източник: Факти