Емил Соколов: Миналата година Радев беше в конфликт с ДПС

Под шапката на борба с корупцията и свалянето на Борисов Радев работеше за това да защити интересите на хората, които стоят зад него. За гражданите това беше полезно единствено до толкова, че Борисов най-сетне беше свален. ГЕРБ се окопаваше във властта в продължение на години и това трябваше да спре.

Това коментира във „Фейсбук“ Емил Соколов.

Войната в Украйна обаче промени ситуацията, защото започна геополитическо пренареждане в цяла Европа. Различните групировки на ДС и БКП видяха, че могат да изгубят контрол над България. Да, Радев, Борисов и Доган представляват различни задкулисни интересни, но общото между тях е, че всички служат на Русия. Когато се почувстваха застрашени, те се обединиха и предприеха общи действия, за да си върнат контрола над управлението на страната.

Войната между Радев и ГЕРБ и ДПС за контрол над различните сфери на влияние завърши в съюз между тях. Няма значение, че не се харесват, защото общата им цел е зададена отвън. Този съюз цели само едно – да продължи да държи България в руската орбита чрез контрол над енергетиката, службите и общите политически и икономически процеси в страната. Оста Радев-Борисов-Доган ще опита да разруши всяка промяна, която застрашава руските интереси.

Служебното правителство е еманация на този пълзящ преврат, който цели да подмени цивилизационният ни и да гарантира на Русия водеща позиция във всяка сфера. Тук не става въпрос за партии и лидери, битката е за душата на България.

Източник: Факти