Ясни са характеристиките на новата Alfa Romeo Tonale

Дебютът на кросоувъра Alfa Romeo Tonale бе отлаган на два пъти поради недоволството на шефовете на марката от характеристиките на хибридния силов тракт и поради глобалния недостиг на чипове. Сега обаче датата на поредния дебют е приблизително ясна – първото тримесечие на 2022 година. В мрежата вече започна да изтича известна информация за силовия тракт на новата Alfa.

Новите данни са предоставени от полското издание на Spider’s Web Autoblog. За всеки случай ви предупреждаваме, че трябва да се приемат с известна доза скептицизъм, тъй като все още няма официално обявени цифри. На първо място, заслужава да се отбележат публикуваните размери на обещаващата иновация. Tonale ще бъде дълъг 4 528 мм, широк 1 835 мм и висок 1 604 мм. Междуосието ще е 2 636 мм, което за пореден път потвърждава слуховете за връзка на колата с Jeep Compass, с който кросоувърът, очевидно, споделя и платформа.

Но най-интересното, разбира се, са техническите параметри. Както знаете, Tonale ще получи хибриден силов тракт. Клиентите ще могат да избират измежду три двигателя с вътрешно горене – дизелов 1.6-литров агрегат със мощност 130 к.с. и два бензинови двигателя – със 130 и 160 коня. На задната ос на автомобила ще бъде разположен електродвигател, с който системната мощност ще достига 240 конски сили. Jeep Compass 4xe има приблизително същите параметри. Възможно е обаче в крайна сметка мощността все пак да бъде ревизирана – нагоре, разбира се.

Припомняме, че в допълнение към Tonale, Alfa Romeo ще има и компактен кросоувър Brennero, който ще бъде базиран на платформата STLA Small и ще стане „роднина“ на такива автомобили като Fiat 500X и Jeep Renegade. Освен това се очаква моделите да се произвеждат в един и същ полски завод. Освен тях ръководството сериозно обмисля възможността за създаване на флагманско купе под легендарното име GTV. По предварителни данни то ще бъде представено в чисто електрически и в хибриден вариант.

Източник: Факти