Яки скандали тресат bTV, знакови репортери бягат! Столът на Хекимян се клати

Шефовете на Би Ти Ви са вдигнали мерника на Антон Хекимян, издават хора от тв бранша, заради нестихващите скандали в нюзрума на телевизията и огромния отлив на кадри, който директорът на отдел „Новини и актуални предавания“ предизвикал, твърди вестник Ретро.

Само в рамките на последния месец трима знакови репортери си хвърлили оставките пред Хекимян и екипът му оредял драстично точно в най-напечения работен период.

Пръв от медията с обида си тръгнал новинарят Денислав Борисов. Нервите на перничанина, израснал в Радомир, не издържали под ръководството на Антон Хекимян и той обявил, че не просто напуска, а къса завинаги с журналистиката и ще се мести в съвсем друг бранш. Негови колеги твърдят, че Борисов си тръгнал, защото от поне година и половина настоявал да му бъде поверено предаване. Той смятал, че е достоен да води или сутрешния блок на канала, или някое от уикенд изданията на публицистичните предавания. Дразнел се, че Хекимян открито лансирал Мария Цънцарова, а той и другите колеги оставали в сянката ѝ. Затова и преди месец подал предизвестие за напускане.

Веднага след него байрака развели и две от знаковите репортерки на спорта, които отново са под ръководството на Хекимян. Става дума за хубавиците с дълъг опит на екран Елена Яръмова и Флорина Иванова. Преди дни се разбра, че двете си тръгват от Би Ти Ви заради многото работа, постоянния стрес и сплетните, които вгорчават работния ден на телевизионерите там.

Хекимян, който преди близо 2 години седна в стола на уволнения Венелин Петков, бил в паника от напускането на част от най-добрите му кадри. Той се опитал всячески да ги задържи, като дори им предложил по-високо заплащане. Основният му страх бил да не отидат в конкурентната Нова телевизия, защото щял да натрупа още черни точки пред собствениците на медията. Хекимян, който е пословичен кариерист, бил изключително притеснен от ситуацията, в която се намирал. Въпреки че се опитвал да се държи приятелски с екипа, такъв отлив от кадри в медията не е имало от години.

Припомняме, че първа хорото още преди няколко месеца поведе Биляна Гавазова, която бе едно от най-харесваните лица на Би Ти Ви в продължение на близо 11 години. Тя изненадващо излезе в дълъг отпуск, а след него обяви, че си тръгва от сутрешния блок и телевизията и ще поеме към нови творчески хоризонти. Така и не се разбра истинската причина за напускането ѝ. Появиха се слухове, че журналистката е имала открит конфликт с шефа си Хекимян, с когото някога бяха равнопоставени и водеха заедно „Тази сутрин“. Не е за пренебрегване и фактът, че седмици преди Гавазова да дезертира, Бойко Рашков си пожела уволнението ѝ.

Източник: novinite.bg