Volkswagen представя новия си пикап в началото на юли

След нeколкомесечно подгряване на публиката с кадри на новия Volkswagen Amarok, ето че германската марка най-после обяви точната дата на която ще видим второто поколение на пикапа. Това ще се случи на 7 юли тази година по време на специална интернет премиера, която ние ще отразим. Моделът ще се произвежда в завода на Ford в Южна Африка, а продажбите най-вероятно ще започнат до края на тази година.

Както вече вероятно знаете, новият Amarok ще споделя обща платформа с последното поколение Ford Ranger. Приликите на двата пикапа, обаче, свършват само до там, тъй като от Volkswagen обявиха, че моделите ще се различават на външен вид. Най-върховото изпълнение ще черпи сила от 3.0-литров дизелов двигател с мощност от около 250 конски сили.

Новият Amarok ще бъде по-голям от своя предшественик с дължина от 5.35 метра и междуосие от 3.22 метра. Въпреки, че второто поколение на пикапа ще бъде пуснато на пазара, Volkswagen няма да се откаже от първото поколение, което ще остане в производство в Аржентина, за да покрие търсенето от пазарите в Южна Америка.

Източник: Факти