Volkswagen Amarok дебютира с нова визия и 300 конски сили

След месеци тийзъри чрез различни скици, снимки и видеа, Volkswagen най-после представи второто поколение на своя пикап Amarok. Новият модел споделя платформа с обновения Ford Ranger, но със свои дизайнерски език и различни варианти за задвижване. Моделът се предлага и в няколко нива на оборудване, които предлагат различни удобства, повече за които ще разберете надолу в текста.

Започвайки със стайлинга, Amarok се отличава от своя предшественик драстично с нови светлини, които пристигат стандартно с LED Matrix технология, броня с голям отвор, която „прелива“ в решетката, както и сравнително квадратни форми. Задните светлини също са изцяло нови, а между тях виждаме и голям надпис AMAROK върху вратата на товарната част.

По отношение на размерите, пикапът е пораснал значително и може да се похвали с междуосие от 3270мм (със 173мм повече от преди), като това се отразява главно на пътниците в задната част, които вече имат повече място за краката. Цялостната дължина е нараснала с 96мм, като това се дължи на скъсените предна и задна част, което от своя страна трябва да помогне при по-големи наклони извън пътя. Пикапът може да тегли до 3500 килограма, а товароносимостта му е увеличена до 1160 килограма.

Задвижването се осигурява от няколко различни двигателя, започващи от 170 конски сили за стандартния дизелов мотор, преминавайки през 209 конски сили за версията с две турбини и достигайки до върховия 3.0-литров V6 с 241 конски сили или 250 конски сили в зависимост от пазара. Ще се предлага и бензинова версия с 302 конски сили и 2.3-литров бензинов двигател. В зависимост от мотора, клиентите ще избират между задно задвижване и 4х4, както и механична трансмисия и 10-степенна автоматична.

Интериорът е заложил изцяло на новите технологии, като комбинира елементи от Volkswagen и Ford. Воланът например е добре познат от модели на германския производител, докато зад него откриваме дигитален километраж дело на Ford. В средата на таблото е разположен и 12-инчов вертикално ориентиран екран, който поддържа инфотеймънт системата SYNC. От Volkswagen разкриват, че модела има над 20 нови системи за асистиране на водача, включително адаптивен круиз контрол и система за разпознаване на пътните знаци.

Източник: Факти