Властите в САЩ призоваха хората да не се доверяват на Мъск

През изминалата седмица Мъск обяви, че серийният Cybertruck ще може да бъде използван като лодка и ще успява да преминава кратки разстояния, като даде за пример отсечка между две от съоръженията на компанията. Очаквано, изказването му предизвика редица реакции в интернет пространството, като част от тях бяха положителни, а други отрицателни.

Освен отявлените фенове и противници на милиардера, реакция имаше и от Държавният департамент за природни ресурси във Вашингтон, които също изказаха мнението си в Twitter и дадоха съвет на хората. Властите призоваха хората да не се доверяват на Мъск и да не използват пикапа като лодка, дори да е оповестено, че той може да послужи като такава за кратко.

Our derelict vessel crews are begging you to understand that anything that “serves briefly as a boat” should not be used as a boat https://t.co/lcrunbf1DJ pic.twitter.com/j2eL5tGcJZ

— Washington State Dept. of Natural Resources (@waDNR) September 29, 2022

В своята публикация в социалната мрежа, департаментът е прикачил снимка на кола, която е погълната от водата със следния текст: „ Нашите екипи ви молят да разберете, че всичко, което “ служи за кратко като лодка ”, не трябва да се използва като лодка.“. Посланието е отправено директно към Мъск и бъдещите собственици на пикапа, като дори е прикачена и публикацията на милиардера.

Източник: Факти