Вижте колко струва новата „тройка“ на BMW у нас (БГ ЦЕНИ)

В средата на месец май, BMW показа първите кадри и сподели малко повече информация за фейслифта на последното поколение 3 Series. Седанът вече е наличен за поръчки в България, а също така и в онлайн конфигуратора на германската марка. Заедно с това станаха ясни и цените на седана, които започват от 75 150 лева за базов модел с 2.0-литров бензинов двигател, автоматична трансмисия и задно предаване.

В базовото оборудване са включени LED светлини отпред и отзад, два извити дисплея в интериора, спортен кожен волан, климатроник с три зони, автоматична трансмисия с пера зад волана, парктроник отпред и отзад, автопилот, 18-цолови джанти и избор между бял и черен цвят. От BMW предлагат над 15 различни опции за задвижване, включително бензинови и дизелови двигатели, както и плъг-ин хибридни версии. Цените, както вече споменахме започват от 75 хиляди лева за базов бензинов модел и 84 600 лева за идентичен дизелов автомобил. Най-разпространеният 2.0-литров дизел със 190 конски сили и 4х4 започва от 99 хиляди лева и 93 хиляди лева за 2.0-литров бензин, отново с 4х4.

Най-мощната бензинова версия с 3.0-литров мотор и задвижване на четирите колела започва от 130 хиляди лева, каквато е и цената на идентичен дизелов мотор. Плъг-ин хибрид с означението 330е пък се продава за 104 хиляди лева. Тези цени, разбира се са базови и могат да бъдат завишени, ако изберете опции от конфигуратора като например цвят по избор, чиято цена може да достигне до 6 хиляди лева. Джанти в размер от 19-цола също повишават цената с над 4 хиляди лева, както и индивидуална тапицерия в комплект с озвучителна система за близо 10 хиляди лева. Така популярният М пакет добавя още 3538 лева към цената, докато разширената му версия може да достигне до над 8 хиляди лева. В комбинация с други опции, цената на колата може да достигне до над 140 хиляди лева.

Източник: Факти