Унгарци представиха преработено класическо Porsche за над половин милион лева

Унгарската компания KAMM Manufaktur представи своето виждане за класическото Porsche 911 от поколението 912, което се произвежда между 1965 година и 1969 година. Класическия модел комбинира купето на 911 с четирицилиндровия двигател на Porsche 356. По този начин клиентите получават купето на 911, но с ниско тегло и 91 конски сили.

Именно за това унгарската компания решава да използва 912 за своя проект. Благодарение на множество карбонови елементи, спортното купе може да се похвали с тегло от само 750 килограма. На мястото на бензиновия двигател е поставен нов мотор с кубатура от 2.0 литра дело на швейцарска компания JPS. Моторът се развърта до 7200 оборота и доставя 170 конски сили.

Трансмисията е механична с пет предавки и предава въртящия момент към задните гуми с помощта на диференциал с ограничено приплъзване на ZF. Окачването е регулируемо, а на четирите колела са поставени вентилирани дискови спирачки. От компанията не показват снимки на интериора, но казват, че цената за преработка без включен донор е 325 хиляди евро.

Източник: Факти