Украински художник представя „Птиците“/The birds в Къщата на София

Птиците от платната му не пеят. Те крещят. Като човеци. За да ги разбереш, само трябва да се вгледаш в очите им. Андрей Палвал е от Украйна. От Харков. Гнездото му е разрушено. Опитва се да създаде ново – тук в София. За трите деца и съпругата си.

По образование Андрей е биолог, специалност „Орнитология“.

От 2000г. рисува графити и се развива в стила на мурализма. (Художниците, които се посвещават на мурализма, превръщат сивите и забравени стени в експлозия от цвят, които могат да бъдат заредени с протестни, културни и социални символи. Това е начин да се трансформират забравените пространства на градовете.)

Като стрийт арт художник Палвал е известен с проектите си в Украйна, Германия, Дания, Пакистан, Китай, Виетнам и Филипините. В България, заедно със Станислав Трифонов-Насимо рисуват образа на Васил Левски на училищна стена в град Брезник.

На 28-ми юни ще бъдат представени и рисунките на деца от Украйна като част от арт-работилниците „ДоброТворчество“ в „Къщата на София“. Детската изложба е с благотворителна цел.

При откриването на експозицията „Птиците“, художникът Андрей Палвал ще направи и графити пърформанс на живо като рисува в двора на галерията на ул. Миджур 12 върху 5метра стреч фолио.

#MakeArtNotWar

Още негови произведения можете да видите в Инстаграм профила му AndreyPalvalInstagram: @andreypalval

Източник: novinite.bg