Цакат ни с нов ръст на цените по морето – 30% скок през август

Пореден ръст в цените на почивката по морето в пика на сезона. От средата на юли и началото на август хотелиерите готвят нови, по-високи цени на нощувките, показа проверка на Нова тв. Заради инфлацията ваканцията в курортите по Черноморието ще ни излезе средно с 20-30% по-скъпо в сравнение с миналото лято.

В пика на активния сезон туристите ги очаква нов ръст на цените по родното Черноморие, тъй като търсенето нараства във всички курорти. Така през август ще почиваме поне с 30% по-скъпо спрямо миналото лято. И за седмица край морето ще трябва да платим поне 200-300 лв. отгоре.

По-солено това лято ни излиза и сянката на плажа – в някои от курортите комплектът от два шезлонга и чадър започва от 30 лв. А на места сянката струва колкото една нощувка в хотел. С минимум 10-15% нагоре са и цените в менютата на ресторантите край морето.

За да проверим колко ще ни струва почивката край вълните в пика на сезона, тръгваме към курортите на Черноморието. Избираме няколко спирки: Бургас, Слънчев бряг, Варна, Златни пясъци и Балчик. И сравняваме цените на нощувките в хотелите, в менютата на ресторантите и чадърите  на плажа: от най-южната до най-северната точка.

ВИЖТЕ ПОВЕЧЕ В РЕПОРТАЖА НА НОВА ТВ:

Източник: novinite.bg