Този Polestar 1 е по-специален от другите и си търси нов собственик

Polestar 1 бе представен през 2017 година, като първият продукт на новосформираната компания, която до преди това бе част от Volvo. Именно от там е вдъхновен и дизайна на колата и по-специално от концепта Volvo Coupe, който дебютира през 2013 година. През 2019 година от Polestar произведоха и първите серийни екземпляри от модела 1, а три години по-късно от поточната линия слезе и кола номер 1500, която сложи край на производството на модела.

Сега на пазара за употребявани автомобили се появи един от произведените автомобили, който може да се похвали и с по-специална история. Конкретният екземпляр е произведен през 2021 година и е боядисан в бял цвят, известен още като Magnesium в гамата на марката. По-специалното в случая е, че колата е собственост на изпълнителният директор на Polestar – Томас Ингенлат.

Той притежава колата от миналата година и е успял да измине около 1900 километра с нея през това време. Под капака работи 2.0-литров бензинов двигател, който заедно с два електромотора генерира системна мощност от 619 конски сили и максимален въртящ момент от 1000 нютон метра. Трансмисията е автоматична, а задвижването се предава към четирите колела.

Източник: Факти