Toyota удря Tesla в земята: Подготвя иновативни електрически автомобили с пробег до 1000 км

Toyota подготвя семейство електрически автомобили от следващо поколение. Първите модели ще се появят през 2026 ггодина, но по–интересна е информацията, че пробегът им ще е до 800 км с едно зареждане. Това съобщи сайтът Autocar .

За да постигнат този резултат от Toyota заявяват, че техните бъдещи електрически превозни средства ще имат по-модерни батерии. Освен това ще бъдат много по-евтини от електрическия кросоувър bZ4X .

За новите електрически автомобили първоначално ще се предлагат две акумулаторни батерии – литиево-йонна Performance и литиево-желязо-фосфатна Popularisation. Първият вариант ще осигури пробег до 800 км с едно зареждане, а вторият е предназначен за по–достъпните модели и ще е с по–малък пробег.

но това не е всичко. Според наличната към момента информация, японците се надяват през 2027 – 2028 година, че ще се появи High Performance литиево-йонна батерия. Това ще позволи да се увеличи пробегът на електрическите автомобили до, забележете, 1 000 километра.

До 2030 година Toyota планира да продаде 3.5 милиона електрически коли по целия свят. Повечето от тях ще получат новите батерии. Друга особеност на новите батерии ще бъде плоската им форма. Благодарение на това ще бъде възможно да се подобри аеродинамиката на електрическите автомобили.

Източник: Факти