Toyota Sienta дебютира като модерната Fiat Multipla

Toyota обнови още един модел от своето портфолио в родната Япония и представи новата Sienta. Ванът е получил изцяло нов дизайн, запазвайки просторното място в интериора и плъзгащите се странични врати. Sienta се отличава с модернизирана предница с нови светлини и огромна решетка , както и таван с още по-овална форма за максимално пространство.

Задната част също е получила нов дизайн, включително и нови светлини, които са преместени в горната част на купето и са свързани с декоративна черна пластмаса. Моделът се предлага в няколко вариации, включително и базови такива, които елиминират ненужни според Toyota елементи в полза на по-ниската цена.

В интериора прави впечатление модерно присъствие с дигитално табло и нова инфотеймънт система с дисплей в централната част на таблото. Запазени са физическите бутони за климатичната система, както и множеството джобове за съхранение.

Задвижването се осигурява от 1.5-литров хибриден мотор в комбинация със CVT трансмисия. Той може да се похвали с разход от 5.5 литра на 100 километра, а при допълнително заплащане може да се разчита и на задвижване на четирите колела.

Източник: Факти