Toyota се отказва от C-HR в някои региони

Преди няколко дни ви показахме как ще изглежда следващото поколение C-HR, когато серийната версия на модела бъде показана след няколко месеца. За съжаление на някои, обаче, не всички ще успеят да закупят следващото поколение на дизайнерски кросоувър, тъй като японската компания ще се откаже от него в няколко региона.

За радост на европейците, където моделът е доста популярен, продажбите му тук няма да бъдат засегнати. В САЩ и Канада, обаче, нещата не стоят по точно този начин и 2022 година ще е последната в която местните жители ще могат да си купят C-HR. Причините за това се крият в припокриване на моделите с наскоро представените Corolla Cross и Corolla Cross Hybrid.

Въпреки, че двата модела се различават доста по дизайн, по-компактната Toyota CH-R ще отстъпи мястото си на по-дългата с 10см Corolla Cross, което вероятно ще се хареса на повечето клиенти. Дизайнерският C-HR пристигна в САЩ през 2018 година, а две години по-късно получи и фейслифт. Сега, отново две години по-късно, моделът ще приключи своя живот.

Източник: Факти