Тошко Йорданов: COVID се разпространява въпреки сертификатите, трябват ковид болници

COVID се разпространява независимо маските, ваксините и сертификатите

„Нито една от предприетите мерки у нас не върши работа. COVID-19 се разпространява независимо дали носите маска или не, дали имате 3, 4 или 5 ваксини, или имате амулет под формата на зелен сертификат”. Това каза в студиото на „Здравей, България” Тошко Йорданов, депутат от „Има такъв народ”. Той бе категоричен, че партията няма да подкрепи въвеждането на сертификат за влизане в парламента.

По думите му местата в болниците са работа на МЗ. „И да се затворим пак ще има ръст на заболелите и леглата пак ще се заемат. Трябва да се мисли за лош вариант и да се надяваме на добър”, поясни Йорданов.

По думите му трябва да има специализирани болници само за лечение на COVID болни.

„Ако това се беше случило, нямаше да се стигне до хаос и затваряне на други отделения. Не е логично да има COVID отделение в единствената спешна болница в София – „Пирогов““, обясни още Йорданов.

Той коментира и думите на Слави Трифонов, който предложи да подкрепим членство на Северна Македония в ЕС, ако визите за САЩ отпаднат.

„Много е забавно, когато г-н Трифонов напише нещо какъв отзвук има това. Аз абсолютно споделям позицията му. Има меко международно желание за задействане на процеса по принцип. Отдавна отговаряме на изискванията за Шенген и за падането на визите. Както ние сме лоялен партньор на ЕС и САЩ, крайно време е и те да постъпят партньорски и проблемът да бъде решен. Досега само се говореше за това, но в крайна сметка ние сме равноправни партньори. Смятам, че огромна част от българите споделят идеята на г-н Трифонов”, заяви Тошко Йорданов.

Източник: novinite.bg