Той е… неговото име е – ПП предложи за нов премиер Асен Василев

Партия Продължаваме промяната обяви, че предлага за нов премиер Асен Василев. Зад тази кандидатура от формацията се надяват, че ще успеят да намерят подкрепа в настоящия Парламент и няма да се наложи да се стига до служебен кабинет на президента Радев и последващи парламентарни избори. 

Новината за Василев съобщи лично министър-председателят в оставка Кирил Петков в изявление пред нацията. Съпредседателят на ПП оправда думите си отпреди време, че не се е вкопчил в поста и няма проблем с това друг представител на ПП да бъде премиер в името на това България да загърби статуквото и да поеме по бърз път на модернизация и развитие.

Петков заяви, че държавата се намир на исторически вододел и няма да допусне България да поеме в грешната посока, шепа хора да грабят милиарди, прокурори да безинстват. „Най-важен е просперитетът на страната. Той не е важен само за тези, които пълнят чекмеджетата си с пачки и кюлчета, тези, които се влияят от чужди държави, имат за прякори чужди валути, без тезу, които са в списъка Магнитски. Трябват и са нужни спешни промени и то съвсем конкретни“. обясни Петков.

Източник: novinite.bg