Tesla спря производството на Model 3 в Китай, за да освободи място за нов модел

По-рано този месец се появиха слухове, че Tesla се подготвя да започне производството на Project Highland на 1 юни тази година и макар тези данни да не бяха официално потвърдени от компанията, ето, че това може да се окаже истина. Според запознати с плановете на Мъск, американците вече са прекратили производството на Model 3 в Китай, където от началото на следващия месец ще започне да се произвежда наследникът ѝ с името Project Highland, споделят колегите ни от Autoevolution.

Слуховете се допълват и от това, че Tesla забрани на служителите да влизат в завода с телефони. Това има за цел да попречи на хората да споделят секретни снимки на новия модел. Въпреки драконовската политика по отношение на разкриването на поверителна информация, в миналото Tesla не беше пощадена от изтичане на информация. Вероятно най-известната беше снимката на немаскирания прототип Project Highland, която може да видите в началото на текста.

Ако вярваме на слуховете и изтеклите снимки и видеа, то обновения Model 3 ще се отличава главно по своята предна част, където ще открием изцяло нови светлини и нов дизайн на бронята и капака. Очаква се отзад също да има промени, отново главно в светлините. Интериорът също бе добре прикриван от Tesla в последните месеци, така, че очакваме там също да има съществени промени, които ще бъдат разкрити едва при дебюта на колата по-късно този месец.

Източник: Факти