Tesla се опита да „поправи“ пукнатина в купето с боя

Пореден проблем с качествения контрол на Tesla ще вкара компанията в съда, след като собственик на Model 3 се натъкна на недопустим, но познат за марката модел. Чрез няколко публикации в Twitter, собственик на Model 3 споделя неволите си с Tesla и сервизен център на компанията, където се опитват да поправят пукнатина в купето на колата с… боя.

При смяна на гумите на своя електромобил, собственикът на колата открива, че в долната част на купето има пукнатина, която трябва да бъде оправена. Мъжът изпраща колата в сервиза, но само, за да я получи със същата пукнатина, но боядисана в опит за скриване.

Собственикът веднага подал нужните документи в съда в Мюнхен от къде насрочили експертиза, за да се види състоянието на колата. Според нея в това състояние, електромобилът няма да премине годишен технически преглед, известен още като TUV.

Това не е първият път в който Tesla прави подобно нещо, след като подобен случай стана публично достояние и през 2017 година, когато собственик на Model S показа поправка на спукана предна колонка с боя.

Източник: Факти