Световноизвестният хуманитарен лидер Шри Шри Рави Шанкар пристига в България на 28 юли

Световноизвестният хуманитарен лидер, духовен учител и посланик на мира и човешките ценности, Шри Шри Рави Шанкар от Индия ще посети България на 28 и 29 юли 2022 година с цел изнасяне на лекции и медитации за мир. Стресът след пандемията продължава – от една страна заради последствията, от друга – заради несигурността. И именно в този момент Гурудев Шри Шри Шанкар идва с послания за равновесие и сила, противодействащи на конфликтните времена.

Шри Шри Рави Шанкар ще бъде в България по покана на Киноцентър Бояна, където на 29 юлиот 19:00 ч. ще се проведе събитието ШЕСТО ЧУВСТВО, което ще включва беседа и медитация водени от него. Преди главното събитие, ще има различни активности, като йога занятия, аюрведа семинари, работилници за рисуване с къна, многообразие от вегетарианска храна и напитки, интересни книги и йога аксесоари. 

Шри Шри Рави Шанкар е три пъти номиниран за Нобелова награда за мир. Фондацията „Изкуството да живееш“ /The Art of Living/, на която той е основател, е международна хуманитарна и образователна неправителствена организация, имаща дейност в над 155 страни по света и е със специален консултативен статут към Икономическия и обществен съвет на ООН. Шри Шри Рави Шанкар неведнъж присъства и прави обръщания към Върховния съвет за световен мир, Световния икономически форум, Европейския парламент и редица други международни институции.

Освен това чрез множество социални проекти и обучения и доброволческа мрежа от организации в над 156 държави, инициативите вдъхновени от ШриШри Рави Шанкар са докоснали над половин милиард души. Той е разработил 50 уникалниивъздействащи и трансформиращи програми, които повдигат духа и дават нужните умения, така че да се справят с предизвикателствата на съвременниясвят.

През програмите на Изкуството да живееш в България са преминали над 100 000 души в над 40 града в това число деца, студенти, служители на фирми и държавни институции. Фондация Изкуството да живееш работи активно вече близо 15 години в затворите в България, преподавайки курсове за освобождаване от стреса както на лишени от свобода, така и на служителите.

Считан за неутрална фигура с единствената цел постигане на мир, Шри Шри Рави Шанкар представлява надежда за хората в конфликти.

Благодарение на неговите усилия места със силно изразени военни конфликти като Колумбия, Бряг на слоновата кост, Кашмир и Бихар успяват да намеря своето мирно решение. Шри Шри Рави Шанкар е носител на редица международни и национални награди и 17 докторски степени, които са подробно описани в приложението.

Билети събитие: https://bit.ly/39nAenj

Източник: novinite.bg