Светкавица изпепели огромен пикап

Снимки на изцяло унищожен пикап Ford Super Duty бяха публикувани във форум за 4×4 и SUV-та. Според информацията, която ги придружава, кадрите са на поразен от светкавица пикап, който буквално е изгубил голяма част от кабината и интериора си. За радост на всички, пострадали хора няма, но не същото можем да кажем за превозното средство, което едва ли някога ще се движи по улиците.

Инцидентът се е случил в Южна Каролина през изминалата седмица по време на силна буря. Пикапът бил паркиран под дърво, докато собственикът му монтирал шкафове в близка къща. Свидетели разказват, че светкавицата първо ударила дървото, но след това преминала към пикапа, чиято кабина е буквално изпепелена. Според някои, щетите не са причинени единствено от светкавицата, а от породил се на по-късен етап пожар.

Според властите, които са отговорни за справянето с подобни бедствия в САЩ, по време на буря, колата е безопасно място, когато е със затворени прозорци, тъй като вълната трябва премине по външната обвивка на колата и да остави непокътната вътрешната част, но както виждаме, всяко правило си има изключения.

Източник: Факти