Стотици нови Tesla Model 3 бяха снимани в Китай (ВИДЕО)

Само преди няколко дни Tesla представи новия Model 3 с кодовото име Highland, но от вътрешни източници знаем, че колата всъщност влезе в производство преди няколко седмици. Това се доказва и от видео публикувано в YouTube на което се виждат стотици нови Tesla Model 3, паркирани в Китай.

Кадрите всъщност са от паркинг на Tesla близо до завода в Шанхай, а според информацията, колите чакат да бъдат натоварени и изпратени към Европа. Очаква се Старият континент да е първия на който Model 3 Highland ще се достави на клиенти. Очаква се това да се случи най-рано през следващия месец, като не е изключено и това да стане през ноември.

По неофициални данни, в момента Tesla произвежда около 300 нови Model 3 на ден, което е само малка част от пълния капацитет на завода. Tesla Giga Shanghai наскоро произведе двумилионния си електромобил. По-голямата част от продукцията в момента е Model Y, но модернизираният Model 3 все пак би трябвало да играе много важна роля.

В някакъв момент в бъдеще се очаква и Model Y да бъде освежен,което ще съответства на промените, приложени към Model 3. Но първата задача е да се увеличи производството на Highland в Китай и да започне производството на Highland в САЩ.

Източник: Факти