Sony показа нов автомобил и направи важен анонс

Преди точно две години по време на CES 2020, Sony представи концептуалния автомобил Vision-S 01, а днес на тазгодишното издание на изложението технологичната компания представи нов концепт, носещ името Vision-S 02. Заедно с това шефовете на компанията анонсираха важни новини, свързани с бъдещето производство на автомобили от нея.

Sony Vision-S 02 е по-голям от предходния концепт и има за цел да се бори с автомобили от типа на Tesla Model X и други от този клас. Размерите на Vision-S02 достигат 4.89 метра дължина с 3.03 метра междуосие, ширина от 1.93 метра и височина от 1.65 метра. Теглото на колата е типично високо за електромобил и достига 2.48 тона.

Очаквано технологиите са взели превес в интериора, където откриваме общо 9 дисплея. Пет от тях са разположени по продължението на цялото табло, подобно на тези при Honda E, за която ви разказахме съвсем скоро. Един от дисплеите е поставен в края на централната конзола, а други два са разположени върху гърба на предните седалки. Последният дисплей е между седалките и контролира функциите на климатичната система в задната част.

По отношение на задвижването, Sony Vision-S 02 разчита на два електромотора, всеки от които генерира 268 конски сили. Максималната скорост на колата е 180км/ч. Все още няма други технически характеристики за ускорение или пробег, но очакваме скоро и те да бъдат обявени.

Друг важен анонс, който от Sony направиха е основаването на автомобилно поделение, носещо името Sony Mobility Inc., което ще заработи през пролетта на тази година. Това дава сериозни надежди за преминаването към серийни версии на двата представени автомобила, но все още от компанията не са потвърдили нищо.

Източник: Факти