Снежен ден в части от страната: 250 снегорина чистят пътищата

Близо 250 машини обработват настилките в районите със снеговалеж, съобщават от Агенция „Пътна инфраструктура“.

Обработката на настилките продължава, особено по усойните места и съоръженията, където има предпоставки за хлъзгавост и заледяване.

От АПИ призовават шофьорите, на които им предстои пътуване, да тръгват на път с автомобили, подготвени за зимни условия, да карат с повишено внимание и съобразена скорост, като спазват необходимата дистанция, да не предприемат резки маневри и да не използват аварийните ленти по автомагистралните участъци за по-бързо придвижване.

Екипите на пътноподдържащите фирми следят метеорологичните прогнози и предприемат необходимите действия за обработка на трасетата, за да се осигури проходимостта на пътищата. Приоритет са автомагистралите, най-натоварените направления по първокласната и второкласната пътна мрежа и проходите, осигуряващи връзките между Северна и Южна България.

Възможно е да се затварят отделни участъци за обработване на настилките с химически вещества и инертни материали, а където се налага заради силния вятър, снегонавяванията и слаба видимост, е възможно трафикът да се ограничава временно до подобряване на метеорологичните условия и почистването на пътя.

Информация за актуалната пътна обстановка и зимното поддържане на републиканската мрежа е публикувана на интернет страницата на АПИ – www.api.bg, а също на тел. 0700 130 20 в АПИ.

Източник: novinite.bg