Smart представи най-големия модел в историята си

Smart представи Concept #5, най-големия модел на компанията до момента до момента. Smart #5 се очаква да се движи върху платформата SEA на Geely, като вероятно ще разполага с два електрически двигателя, за да осигури възможност за задвижване на четирите колела.

Отличителните елементи, които вероятно ще отпаднат при серийния модел или ще бъдат опция включват гуми за офроуд, допълнителна защита, въжета на капака и багажник на покрива с вградени светлини.

Smart потвърди, че #5 ще може да се похвали с пробег по WLTP, надхвърлящ 549 км, благодарение на капацитета на батерията, надхвърлящ 100 kWh. За разлика от по-малките си аналози, компактният SUV ще използва 800-волтова архитектура, която позволява бързо зареждане от 10-80% само за 15 минути.

Вътре, изпълненият с технологии салон се отличава с тройно разположение на екраните, включващо цифров инструментален панел и два големи OLED дисплея за информационно-развлекателни системи. Ориентираните към комфорта седалки предлагат функции за отопление, вентилация и масаж, допълнени от накланяща се облегалка за краката и интегрирани въздушни възглавници. Въпреки че концепцията демонстрира четириместно оформление, серийната версия се очаква да приеме по-конвенционална петместна конфигурация.

Източник: Факти