Skoda показа новия Kodiaq… отчасти

Skoda Kodaiq е един от най-важните модели в гамата на чехите към момента, а тази година ще видим и неговото изцяло ново поколение, което трябва да дебютира по-късно тази година. Докато чакаме това да се случи, компанията бавно разкрива дизайна на новия модел и след като през изминалия месец видяхме колата под покривало, то сега вече виждаме и нейните панели.

В най-новия тийзър от рекламната кампания на Skoda, чехите са решили да ни покажат купето на новия Kodiaq или поне по-голямата част от него с липсващи пластмасови елементи, светлини и стъкла. Това донякъде ни дава представа за формите на колата, които не много изненадващо, приличат на тези на актуалното поколение. Единствените разлики, които можем да забележим са в тавана, който поне на пръв поглед изглежда малко по-нисък.

Новият модел ще бъде построен на MQB платформата на VW Group и ще предложи бензинови и дизелови двигатели, заедно с хибриден вариант или дори няколко. Кросоувърът ще продължи да се сглобява във фабриката в Квазини, където това се случваше и до момента, но за сметка на това произвежданите до момента Karoq и Superb ще се преместят в завода в Братислава.

Източник: Факти