Сагата свърши: Джони Деп спечели делото срещу Амбър Хърд

Джони Деп спечели делото срещу Амбър Хърд. Журито от съдебни заседатели взе единодушно решение, че актрисата Амбър Хърд е нанесла щети на световноизвестният Джони Деп с написването на материал за „Вашингтон пост“ през 2018 г., съобщават световните агенции. Тя трябва да заплати 15 милиона долара на Деп.

В същото време обаче журито е постигнало съгласие, че актьорът също е нанесъл щети на Амбър Хърд по време на самото дело. Хърд трябва да получи от Деп 2 милиона долара. Присъдата беше прочетена на глас, предаде btV. 

Журито реши още, че Амбър Хърд е действала от „истинска злоба“, което означава, че те са убедени, че тя е излъгала в материала си за „Вашингтон пост“.

Веднага след изчитането на присъдата се появиха и официални коментари от двете страни.
„Още от самото начало целта на това дело беше да покаже истината, независимо какъв ще бъде краят. Да кажа истината е нещо, което дължах на децата си и на тези, които ме подкрепяха. Сега съм спокоен, след като най-накрая успях да постигна това“, казва Джони Деп.
 
„Разочарованието, което усещам днес не може да се опише с думи. Сърцето ми е разбито, че дори планини от доказателства не бяха достатъчни да се промени непропорционалното разпределение на силата и влиянието на бившия ми съпруг“, казва Амбър Хърд. „Тъжна съм, че изгубих това дело, но съм още по-тъжна, че явно съм загубила изконно право като американец – да говоря свободно“, допълва още актрисата.

Източник: novinite.bg