Сачева: Кризите в момента не се управляват, оставени са на автопилот

„Кризите в момента не се управляват, те са оставени на автопилот. … По-добре да вървим към избори, за да се търсят коалиционните формули за следващо управление“.

Това заяви пред БНР депутатката от ГЕРБ-СДС Деница Сачева, бивш министър на труда и социалната политика. Тя допълни, че каквито и да са управленските коалиции и формулите им, битката с корупцията трябва да остане приоритет за всички партии.

„Скандалите и раздорите в управляващата коалиция не са на принципна основа и за нас не е изненада, че те провалиха мандата за това да направят правителство“, коментира още тя.

Сачева подчерта категорично, че ГЕРБ ще върне веднага проучвателния мандат, когато им бъде връчен от президента.

По думите ѝ 22-та закона, свързани с получаване на средствата от Плана за възстановяване, „не са част от програмата на парламента, защото не са внесени там“.

„С партиите, които имат ясна евро-атлантическа ориентация, за нас не е проблем да седнем и да говорим по конкретни приоритети. Притеснително е това, че „Демократична България“ непрекъснато търси партньорството на БСП, дори на последните избори в Нова Загора се явиха в коалиция с БСП. Това поставя под съмнение за какво говорим“, каза депутатката от ГЕРБ-СДС и подчерта:

„ДБ трябва да определят за себе си на кой партньор биха разчитали повече – на БСП, която идеологически, поне на теория би трябвало да е различна от ДБ, или на ГЕРБ, които са показали ясна ориентация към западната демокрация.

Снимка: БНТ

Източник: novinite.bg