Руският луксозен всъдеход Komendant влиза в производство, ето колко ще струва

Руската автомобилна компания Aurus представи серийна версия на всъдехода Komendant, който е в разработка от 2019 година. Компанията вече няколко пъти отлагаше премиерата на руския Rolls-Royce Cullinan, но ето, че най-после видяхме „джипа“ в серийната му версия, която ще се появи по улиците от следващата година.

Заедно с представянето, компанията обяви и цената на която ще се продава Komendant. Базовите цени започват от 33.7 милиона рубли или около 116 хиляди лева според настоящия валутен курс. Това е с 3 милиона рубли по-малко от цената на другия модел на Aurus – лимузината Senat. На практика двата автомобила са идентични и са базирани на модулната платформа EMF и се задвижва то 4.4-литров бензинов осмак.

В тази си конфигурация, двигателят генерира 598 конски сили като работи съвместно с автоматична трансмисия с девет предавки с вграден електромотор с мощност от 63 конски сили. Всъдеходът може да се похвали още с въздушно окачване, което може да променя твърдостта и клиренса при движение в различните си режими.

Кросоувърът е с дължина от 5.38 метра, междуосието е 3.1 метра, а височината до тавана е 1.82 метра. С теглото си от 3.2 тона, „джипът“ със сигурност не е от най-леките, което се отразява и на ускорението, което отнема 6.5 секунди до 100км/ч. Максималната скорост е 220км/ч.

По отношение на дизайна, всъдеходът е с идентичен интериор и екстериор като седана, които пък от своя страна напомнят много на тези при Rolls-Royce. От Aurus споделят, че въпреки трудностите и липсата на компоненти, производството трябва да започне през тази година.

Източник: Факти