Разкриха как може да се казва първата кола на Xiaomi

Новината, че Xiaomi готви премиерата на автомобил не е тайна за никого, но до момента не се знаеше кога широката публика може да види мистериозната кола. Сега в интернет се завъртяха слухове, че това може да се случи до края на тази година. Кодовото име на електромобила е MS11, но местни медии съобщават, че той може да носи името Xiaomi Modena.

Car News China твърди, че пробното производство на автомобила е започнало миналия месец в завод в Пекин. Твърди се, че в този завод се произвеждат около 50 прототипа всяка седмица и се твърди, че Xiaomi е в график да получи одобрение от китайското Министерство на промишлеността и информационните технологии (MIIT) през следващите месец-два. След като получи това одобрение, компанията ще може да започне да продава Modena.

Modena ще се конкурира с автомобили като Tesla Model 3 и BYD Seal, като началната цена на местния пазар ще бъде около 200 000 юана (около 25 хиляди евро). Изтеклите В основата на най-новия електромобил от Китай ще бъде батерия с капацитет 101 кВтч и 800-волтова електрическа архитектура. Въпреки че не знаем каква мощност и въртящ момент ще има Modena, Car News China предполага, че ще може да измине до 800 км с едно зареждане

Източник: Факти