Продажбите на Renault 5 започват с над 50 хиляди поръчки

Renault се подготвя да пусне в своя дългоочакван модел – малкият електрически автомобил Renault 5, който е важен етап за автомобилния производител. На цена от 25 000 евро, която е значително по-ниска от тази на много от конкурентите му, Renault 5 ще се произвежда в Северна Франция. Този вдъхновен от ретро стила автомобил представлява първият изцяло нов малък електрически автомобил на Renault след представянето на Zoe през 2014 г.

В интервю за Automotive News Europe на автомобилното изложение в Женева главният изпълнителен директор на марката Renault Фабрис Камболиев хвърли светлина върху стратегическия подход на компанията и очакванията за Renault 5, който ще се появи на пазара през май. Камболиев формулира стратегията на Renault за поддържане на двойно присъствие във всеки сегмент, предлагайки както модели с двигател с вътрешно горене с хибридна технология, така и изцяло електрически автомобили. Той подчерта, че Renault 5, позициониран в сегмента B за малки автомобили, няма за цел да се конкурира пряко с Clio. По-скоро Renault очаква, че Renault 5 ще има подобен статут в B-сегмента на автомобилите с ДВГ, какъвто има Clio.

Очакването за Renault 5 е осезаемо, като списъкът с чакащи вече наброява 50 000 клиенти. Поръчките за Renault 5 ще бъдат официално отворени през май, а доставките ще започнат през септември или октомври. От Renault признават, че основното предизвикателство не е в осигуряването на клиенти, а в осигуряването на безпроблемно увеличаване на производството, за да се отговори на голямото търсене и да се доставят автомобили на първата вълна клиенти до октомври.

Източник: Факти