Продават Rolls-Royce-а на Фреди Меркюри

Класически Rolls-Royce Silver Shadow ще бъде предложен на аукцион през следващия месец от duPont Registry, а средствата от него ще бъдат дарени на благотворителна организация свързана с войната в Украйна. Освен, че колата е класически Rolls-Royce, тя е принадлежала и на един от най-популярните британци – Фреди Меркюри. Фронтменът на Queen, купува колата през 1979 година и я използва през следващото десетилетие като личен автомобил.

Ако искате да се почувствате точно като Меркюри, то мястото ви не трябва да е зад волана, а на задните седалки, където певецът се е возел. Смята се, че той никога не е изкарал шофьорска книжка и когато е трябвало да отиде някъде го е правил с личния си шофьор. Така или иначе, именно това е начинът за придвижване, ако си собственик на Rolls-Royce в повечето случаи.

Колата е регистрирана през месец юни 1974 година, а под капака ѝ работи оригинален 6.75-литров бензинов V8 с около 220 конски сили, който задвижва задните колела чрез автоматична трансмисия. Дължината на колата е почти 5.2 метра, а междуосието е 3.03 метра.

Източник: Факти