Продават чисто нов двигател от легендарно Ferrari

Хората, които си търсят чисто нов двигател от Ferrari едва ли са много, но пък обявата, която ще ви покажем днес привлече нашия интерес. Както вече става ясно, става въпрос за продажбата на чисто нов двигател от Enzo, който никога не е поставян на автомобил.

Моторът е в напълно заводско състояние и дори в оригиналната си кутия, заедно с всички маркучи, въздуховоди, кабели и други елементи, които са нужни за запалването му и работата му в коша на автомобил. Двигателят се намира в Маями и към момента не се знае каква точно е неговата история.

От RM Sotheby, които всъщност са и организаторите на търга за двигателя, предполагат, че той ще се продаде за сумата между 200 и 300 хиляди евро, като предполагат, че новият собственик ще го използва като произведение на изкуството и едва ли някога ще го постави в автомобил.

V-образният двигател е с обем от 6 хиляди кубика с 12 цилиндъра, а във Ferrari Enzo той генерира 660 конски сили при 7800 оборота в минута и 657 нютон метра при 5500 оборота в минута. За разлика от модерните суперколи, тук липсват турбини.

Източник: Факти