Продава се рядко Porsche собственост на Пол Уолкър

По време на аукцион през месец август ще бъде продадено рядко Porsche 911 Carrera RS 2.7, което също така е притежавано от вече покойния актьор Пол Уолкър. Германската класика е направена, за да изпълни част от изискванията за участие в тогавашните състезания от серията на FIA Group 3 Grand Touring, но поради силният интерес, вместо предвидените 500 броя, Porsche прави 1580 коли.

Конкретният автомобил е произведен през месец март 1973 година и е оборудван с Touring пакет. Екстериорът е жълт с черни стикери и хромирани елементи. В обявата се казва, че окачването, задвижването и спирачките са изцяло ревизирани от специалисти в тази област. Интериорът също е преминал през подобен процес и може да се похвали със завидно разстояние.

Под капака на Carrera RS 2.7 се крие 2.7-литров боксер с мощност от 210 конски сили, които задвижват задните гуми и позволяват ускорение до 100км/ч за под 6 секунди. Това е най-бързата версия на 911 по това време, а конкретната кола може да се похвали с пробег от 93 774 километра за тези близо 50 години.

Източник: Факти