Продава се ексклузивен употребяван Range Rover за любители на оръжията

През 2014 г. британският производител на луксозни SUV автомобили Range Rover представи модификацията Holland & Holland, която съчетава уменията на специалисти от заводското подразделение Special Vehicle Operations (SVO) и оръжейната компания Holland & Holland. По онова време това е най-скъпата версия на модела, а днес е една от най-редките модификации на автомобила, но се оказва, че все още можете да го закупите.

В интернет пространството се появи обява за продажба на един от тези лукзони SUV-та. Автомобилът за продажба е боядисан в ексклузивното тъмнозелено Autobiography Green, което е комбинирано с кожена тапицерия в нюанси Tan и Espresso. Интересна характеристи на SUV-то с удължено междуосие е и съдържанието на багажника.

Тъй като Holland & Holland е специализирана в производството на пушки, в багажника се намира калъф за оръжия с кожена подплата. Освен това колата има декоративни панели, изработени от френски орех, вдъхновени от дървото на прикладите на оръжията, а интериорът и каросерия е украсен с бродерии и гравирани лога на Holland & Holland.

Иначе Range Rover Holland & Holland е технически същият като базовия Autobiography Black. Конкретният екземпляр е оборудван с 5-литров компресорен V8 двигател с мощност 510 конски сили, който работи в комбинация с осемстепенна автоматична трансмисия и задвижване на всички колела с двустепенна раздатъчна кутия.

Нов такъв автомобил струва 245 хиляди долара, а сега години по-късно за колата, която е с пробег от малко над 48 хиляди километра, исканата сума е 125 хиляди долара. Продавачът отделно отбелязва, че това е едно от само 30 копия на Holland & Holland, които са били официално доставени в САЩ.

Източник: Факти