Продава се едно от най-редките Porsche-та в света

Ако виждате стандартен бус Volkswagen T3 на снимките, то не го отдавайте на това, че е понеделник сутрин. Всъщност кадрите на едно от най-редките Porsche-та в света са точно тези на които се вижда конкретният бус с емблемите на Volkswagen. Историята на това превозно средство започва през 1985 година, когато инженерите на Porsche се нуждаят от голямо и бързо превозно средство, което да пренася резервните части за 959 по време на рали „Париж – Дакар“.

Инженерите бързо се спират на германския бус, но за да добавят мощност, монтират 3.2-литров бензинов двигател от Carrera 911, който генерира 231 конски сили и развива до 185км/ч. Въртящият момент се предава към задните гуми, посредством Porsche трансмисия, а ново окачване и спирачки завършват механичните ъпдейти. Според официалните сведения са направени само 7 екземпляра от този модел.

Визуално разликите със стандартния бус са малки. Външно той може да бъде познат по предната и задната броня, 16-цоловите джанти от Porsche и по-големия ауспух. В интериора има допълнителни измервателни уреди, волан от Porsche и кожени седалки.

Колата се продава от Porsche Classic Center в Нидерландия и е направена за тогавашния изпълнителен директор на компанията – Петър Шутц. Според всички документи, бусът се класифицира като Porsche, като това е видно и от VIN-а му. Превозното средство напуска завода през 1985 година, но е регистрирано през 1988 година. Сега километражът му показва 130 хиляди километра, а от Porsche са склонни да се разделят с него за 364 хиляди евро.

Източник: Факти