Превърнаха Toyota Land Cruiser в брутален брониран пикап (ВИДЕО)

Южноафриканска компания с името SVI Engineering представи своята версия на популярния класически всъдеход – Toyota Land Cruiser J79. Въпреки, че едва ли ще забележите приликите на пръв поглед, всъщност бронираната машина наистина е базирана на японския „джип“, но с добавена бронировка, трета ос и доста променен дизайн. Добавените стоманени панели са сертифицирани с ниво на защита BR6, което няма проблем да понесе оръжия от калибъра на „Калашник“, но при желание клиентите могат да изберат и защита от ниво BR7, където експлозиите на гранати също няма да бъдат проблем.

От SVI са добавили трета ос, която да подпомогне разпределянето на теглото и възможностите извън пътя, а също така са подменили цялото окачване. Задните дискови спирачки също са нови, както и стабилизиращите щанги отпред и отзад.

Двигателят е 4.5-литров дизелов V8, който макар да не може да се похвали с голяма мощност, може спокойно да 5.5-те тона, които тежи машината с цялото си оборудване. То включва специална система, която локализира вражески дронове и ги сваля, а след това те могат да бъдат взети с кросов мотор, който е закачен в задната част на пикапа.

Източник: Факти