Porsche работи над по-голям модел от Cayenne

Porsche Cayenne се оказа изключително важен за компанията, а заедно с другия кросоувър Macan, двата модела оглавяват класацията за най-продавани коли на марката. Сега от Porsche ще се опитат да добавят и още един подобен модел, но с по-големи размери и електрическа мощност.

Новината за това идва директно от изпълнителният директор на компанията, който потвърди, че марката смята да добави нов кросоувър в портфолиото си, който ще се задвижва изцяло от електричество.

„Ние планираме да добавим нов луксозен, изцяло електрически SUV към нашето атрактивно портфолио. Той ще разшири допълнително позицията ни в луксозния автомобилен сегмент. По-специално се насочваме към сегментите с по-висок марж и се стремим да използваме нови възможности за продажби по този начин.“

Заедно с електрическия Macan, който трябва да видим скоро, новите електрически модели от серията 718 и Taycan, това ще е поредният нов модел на ток, който от компанията ще представят. Според непотвърдена информация от представителства на марката, новият модел е смесица между седан и кросоувър, който няма нищо общо с Cayenne или Macan.

Източник: Факти