Porsche показва спортната кола на бъдещето другата седмица

Porsche празнува своята 75-та годишнина и това ще бъде отпразнувано с няколко специални събития, включително и у нас. Още утре ще ви запознаем подробно с това събитие, като може да следите страницата ни във Facebook, където ще предаваме на живо и ще ви покажем изключителна колекция от Porsche-та. Повече за това ще разберете утре, а сега се връщаме на основното събитие по повод 75-тата годишнина на марката, което ще се проведе на 8 юни тази година и ще бъде излъчвано на живо в интернет.

От Porsche го разделят на няколко части, като споменават, че в една от тях ще отправим поглед към спортната кола на бъдещето или с други думи плановете на Porsche за следващите години. От Щутгарт са пестеливи в информацията, но се предполага, че това ще бъде електрическа интерпретация на 911, вероятно с препратки към класическите модели на 20-ти век.

Едночасовото събитие е озаглавено „75 години спортни автомобили Porsche“ и ще се излъчва на немски и английски език. На 8 юни се навършват 75 години, откакто през 1948 г. Porsche 356 No.1 Roadster получава своето „общо разрешение за експлоатация“. Единственият екземпляр се отличава с алуминиева каросерия, базирана на стоманена решетъчна тръбна рама. Той е оборудван със задно разположен 1 131-кубиков боскеров четирицилиндров двигател от VW, модифициран да произвежда 35 к.с..

Вероятно това ще бъде върхът на тържествата по случай 75-годишнината на Porsche, включващи „грандиозно представяне с музика, светлини и хореография“. Представянето ще бъде разделено на пет действия, а именно: Heritage (наследство), Zeitgeist (дух на времето), Performance (изпълнение), Pioneering Spirit (пионерски дух) и Dreams (мечти), като разкриването на концепцията вероятно ще се случи в последното от тях.

Източник: Факти