Porsche Cayman GT4 ePerformance е бъдещето, което феновете не искат

По време на изложението в Мюнхен миналата година, Porsche показа концептът Mission R, който бе направен, за да покаже бъдещето на компактните спортни коли на марката. През март тази година, пък от Porscheобявиха, че Cayman и Boxster ще преминат изцяло на ток през 2025 година.

Сега германците показаха следващата стъпка в този процес и официално представиха Cayman GT4 ePerformance. Електрическата кола е базирана на конвенционалния Cayman GT4 Clubsport, но с електромотор и батерии от концепта Mission R. Това означава, че колата генерира максимална мощност от 986 конски сили. Тази мощност може да се използва в режим за квалификации, докато при състезание от типа Carrera Cup, мощността е постоянните 603 конски сили в рамките на 30 минути.

Според данните на Porsche, електрическата машина представя почти същите времена и максимална скорост като 911 GT3 Cup. Благодарение на 900-волтова технология Cayman GT4 ePerformance може да се зарежда от 5 до 80% в рамките на 15 минути.

Въпреки, че е базирана на стандартния модел, електрическата кола е получила 6000 нови части и е увеличила ширината си с 14см. Купето е направено от материали, щадящи природата в опит на Porsche да сведе вредните емисии до минимум.

Източник: Факти