Подплашени понита стъпкаха 15 деца във френски лагер, 3 са в критично състояние

15 деца, три от които са в критично състояние, пострадаха, след като бяха стъпкани от подплашени понита в летен лагер в Северозападна Франция, съобщиха местните власти. Сблъсъкът е станал в конна база близо до Витр в департамента Ил е Вилен, където във вторник вечерта децата са били придружавани от възрастни за разходка.

„По пътя едно от понитата, вероятно водещото, се обърна по неизвестна причина, а останалите го последваха“, заявиха от прокуратурата в регионалната столица Рен. „Животните се втурнаха в галоп и повалиха всички на земята“.

Много от пострадалите на възраст от 7 до 11 години са били ритани в лицето, като копитата са причинили „ударна травма“ и „счупени лицеви кости“, заяви на пресконференция пред репортери водещият лекар от спешна помощ Луи Сула от болницата в Рен.

На двама работници от клуба на понитата е оказана медицинска помощ за шок, а три деца са откарани в болница с хеликоптер в критично състояние. Едно от тях остава под обща упойка в интензивното отделение, но животът им вече не е в опасност, обясни Сула.

Полицията е започнала разследване. 

 

Източник:БГНЕС
 

Източник: novinite.bg