„Подпалвачката“ възпламенява кината от днес – фаталния петък, 13 май

Днес, на фаталния петък, 13 май, градусите рязко се покачват не само навън, но и в киносалоните, защото е време за новата изпепеляваща екранизация на едно от най-емблематичните произведения на Стивън Кинг – Подпалвачката. Комбинирайки елементите на напрегнат трилър и драма, филмът е свеж и модерен поглед към историята на младата Чарли, притежаваща невероятната способност да създава огън с ума си. Чарли е истински супергерой от плът и кръв, но дали заложбите ѝ са дарба или зловещо проклятие?

Ексклузивен клип от Подпалвачката предлага вълнуващ поглед към напрегнатата атмосферата на филма и загатва за дълбочината на взаимоотношенията между Чарли и нейния баща Анди (Зак Ефрон) – взаимоотношения, които са гръбнакът на историята, както в романа на Кинг, така и в настоящата адаптация.

https://www.youtube.com/watch?v=2TAmwbz7gCQ

Ще успее ли Чарли да овладее силата си и да защити себе си и семейството си от тези, които искат да я използват с користна цел?

Използвайки прийомите и изразните средства на жанра, Подпалвачката разглежда темите за цената на потиснатите чувства и страхове, и за турбуленциите на израстването и откъсването от дома. Силната драматична основа, в комбинация с последните технически достижения в седмото изкуство, които ще поставят зрителите право в изгарящия център на емоционалната история, Подпалвачката ще предложи несравнимо киноизживяване на всеки, който се престраши да прекрачи прага на кината.  

Осмелявате ли се да я ядосате? Подпалвачката ви предизвиква от днес, фаталния петък, 13 май само в киносалоните.

За филма:

Повече от десетилетие младите родители Анди (Зак Ефрон, Най-великият шоумен) и Вики (Сидни Лемън, Наследници) се укриват в отчаян опит да опазят дъщеря им Чарли (Райън Кийра Армстронг, Черната вдовица) от това да бъде заловена и подложена на безкрайни тестове, а безпрецедентните ѝ пирокинетични способности, да бъдат използвани за създаване на оръжие за масово унищожение. Анди е научил Чарли да потиска силата си, която се активира от гняв или болка, но когато момичето навършва 11 години, огънят става все по-труден и по-труден за контролиране. След инцидент, който разкрива локацията на семейството, мистериозен оперативен агент е изпратен по петите им, за да залови Чарли и да я сложи под контрол веднъж завинаги. Ще има ли Чарли силата да овладее огъня и да спаси семейство си?

Режисьор на Подпалвачката е Кийт Томас (The Vigil), сценарият e на Скот Тиймс (Хелоуин убива), по едноименния роман на Стивън Кинг, а продуценти са Джейсън Блум (Хелоуин, Невидимия) и носителят на „Оскар“ Акива Голдсман (Красив ум). Музиката на филма е дело на легендарния режисьор и композитор Джон Карпентър и колегите му от франчайза Хелоуин Коди Карпентър и Даниел Дейвис. В ролите са Райън Кийра Армстронг, Зак Ефрон, Глория Рубен, Къртууд Смит, Джон Бисйли, Сидни Лемън, Майкъл Грейайс, Тина Янг и др.

Източник: novinite.bg