Пиян кмет се блъсна в дърво, само час след като се срещна със семейства на загинали от пияни шофьори

Кметът на град Редландс в Австралия – Кареън Уилямс понесе тежки критики от страна на гражданите, след като се блъсна в дърво под въздействието на алкохол. На всичкото отгоре, дамата сътворила инцидента само час след като била домакин на онлайн среща със семейства, чийто членове са загинали в катастрофи с участието на пияни шофьори. Там тя заявила, че пътищата трябва да бъдат „изчистени от пияни шофьори“.

След инцидента, дамата признала, че е „пийнала няколко чаши вино“ преди катастрофата и заявила, че сядането зад волана в нетрезво състояние е било грешка. Въпреки това, тя отказала да подаде оставка веднага, като обявила, че това ще бъде необмислено решение. „Направих грешка и ще се науча от тази грешка и ще продължа да служа на обществото, както го правих през последните 18 години., заяви Уилямс.

Една от дамите, която помогнала за организацията на събитието и чиято дъщеря загива през 2009 година – Джуди Линдсей заявява, че Уилямс ѝ се е обадила след инцидента, за да се извини за грешката си, но тя не приела сълзливото извинение.

„Ние ти вярвахме, а ти ни предаде… Ти си тази, която трябваше да ни помогнеш, за да изградим доверие и предаде всички ни.“, заявила Линдсей при телефонния разговор. Към момента полицията разследва инцидента, но все още няма повдигнати обвинения или повече информация за случилото се.

Източник: Факти