Peugeot загатна за появата на интересен, но объркващ модел

Peugeot потвърди слуховете, които витаят в автомобилните среди от месеци и официално загатна за появата на нов модел с моделното название 408. Той ще дебютира през месец юни и ще представи изцяло нова форма и представител в нов сегмент за френския производител. Новият модел ще бъде поставен в сегмента на купеобразните SUV-та, бидейки пряк конкурент на наскоро представения Citroen C5 X.

Именно това е и моделът от който 408 ще черпи своите технологии и платформа, но представяйки ни леко променен дизайн в стила на Peugeot. Взимайки под внимание категоризирането на C5 X, то трудно можем да определим в кой сегмент ще попадне новото 408, но вероятно това ще бъде отново странна кръстоска между SUV, комби и фастбек.

Изцяло новият модел вероятно ще получи и редица различни двигатели, по-голямата част от които електрифицирани. Съдейки по предлаганите от Citroen задвижвания то очакваме plug-in хибридните конфигурации при 408 да предлагат мощност от 180 конски сили до 360 конски сили. Не е изключено да видим и електрически модел, който да добави буквата „е“ към означението 408.

Източник: Факти