Опашка за ваксинация пред „Пирогов“: Лошото време и днес не спира желаещите

Лошото време и днес не спира желаещите да се ваксинират в Имунизационния център на УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов“. В последните два почивни дни имаше висок обществен интерес към имунизацията в столичната болница.

 

Пирогов ваксинация опашка
Георги Димитров

Днес отново се изви опашка от желаещи да се ваксинират в „Пирогов“. Припомняме, че в Имунизационния център на УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов“, който е разкрит в Медицинския център към института (с вход откъм бул. „Пенчо Славейков“) работят три кабинета – два за възрастни и един за деца.

 

Пирогов ваксинация опашка
Георги Димитров

Вчера в имунизационния център извънредно бяха заредени ваксини на Pfizer, защото количествата бързо бяха изчерпани. В момента разполагат с достатъчни количества от ваксините на Pfizer, Moderna и Janssen.

 

Пирогов ваксинация опашка
Георги Димитров

Ваксинирането на децата на възраст от 5 до 11 години става след предварително записване на телефон 02/ 91 54 574 с цел рационалното разходване на флаконите при имунизацията на пациентите и след оценка на здравословното им състояние от педиатър в деня на имунизацията против COVID-19.

 

 

Пирогов ваксинация опашка
Георги Димитров

 

Имунизационният център на „Пирогов“, както и педиатричният кабинет работят до 3 януари с единствен почивен ден на 1 януари. Работното време е от 9.00 до 16.00 часа за кабинета, в който се поставят детски ваксини и от 8.30 до 18.30 часа за кабинета за всички останали граждани.

Източник: novinite.bg